Administration av Boktips-sidan

Aktuella redaktörer

Vad skall sidan innehålla?

Listor på böcker (skön eller fack) är naturliga inslag här. Det som vi hittills inte tagit in har handlat om arbetssätt eller diskussioner om källkritik, etc. Sådant har jag själv lagt in på en annan webbplats, för att sära på frågorna. Mer tillfälliga frågor som dyker upp på skolbiblistan, som inte är så lätt att få in i ett större sammanhang, kan man också hoppa över.

Skapa ett nytt inlägg

När du loggat in kommer du till “panelen”. Där klickar du på +-tecknet längst upp (Nytt) så skapas ett nytt inlägg.

Skapa nya sidor eller uppdatera befintliga?

Vi har nog gjort lite olika där. Huvudsakligen har vi tänkt att böckerna om ex humor läggs på en och samma inlägg oavsett målgrupp, men att vi när vi lägger till ex gymnasiet där detta tidigare inte fanns, också uppdaterar med taggen Målgrupp: Gymnasiet. Skulle inlägget bli väldigt stort, eller om tillägget av annan anledning skulle kännas bra att separera, så gör vi ett nytt inlägg. Ex “Humor om andra världskriget”, då detta mer skulle kännas som konstigt att ha under artikeln humor.

Taggar

När du gör eller uppdaterar ett inlägg, lägg då till några taggar (såsom Målgrupp: Mellanstadietkärlek,  dikterpersiska och Mångspråk) så blir det lättare för den som söker att söka sig vidare från en artikel, till andra artiklar. Är det en vettig tagg som ännu inte finns inlagd bland taggarna (när man börjar skriva taggar dyker eventuella alternativ upp) så lägger du bara till en ny på samma ställe.

Spammande kommentarer

Vi måste idag godkänna varje gjord kommentar innan den syns för läsaren. Godkännandet görs från adminsidan. Sådana som är uppenbart spam tar vi bort genom att markera den som Skräppost. Det kommer bli många sådana. Förslag på att hantera dessa är att avbryta möjligheten att lämna kommentarer. Tråkigt, dock.

Förslag till uppdelning av ansvarsområden

Nu när vi är några stycken här, är det ju faktiskt möjligt att dela upp ansvaret om man så vill. Eller så kör man “först till kvarn”. När Peter och Tova lade in material vid uppstarten prioriterades självfallet allt från den förra sajten. Därutöver lade vi in allt (?) från våren 2018. Skulle någon av er andra i redaktionen fortfarande ha kvar material från 2017 får ni ju gärna hitta några godbitar där och lägga in.

Sedan sitter vi ju alla på våra egna listor – lägg in dem så att fler får glädje av dem! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *